Riblapjes in Stroganoffsaus

Riblapjes in Stroganoffsaus

Riblapjes in Stroganoffsaus

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

400 gr riblappen
zout en peper
1 ui
5 worteltjes
4 el boter of margarine
1 laurierblaadje
2 el azijn
1 zakje Stroganoffsaus (McCormick)
3 el zure room
2 takjes peterselie

Bereiden

Vlees in stukjes snijden. Bestrooien met zout en peper. Ui pellen en in ringen snijden.
Worteltjes schrappen, wassen en grofraspen. In braadpan boter verhitten.
Vlees in ±5 minuten rondom bruinbakken. Ui toevoegen en ±3 min meebakken. Toevoegen: wortel, laurierblaadje, azijn en 2 dl lauw water. Met deksel op pan ± 1 uur zachtjes stoven. In kom Stroganoffsaus-poeder doen. 2 dl koud water erdoor roeren. Door vlees roeren. Met deksel op pan vlees in nog ± 20 minuten zachtjes verwarmen. Van vuur af zure room erdoor roeren. Peterselie erboven fijnknippen. Lekker met doperwten en macaroni.
Bereidingtijd: ± 2 uur Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus